Vibekes tips til Husby Klitplantage vandreruten

Vibekes tips for the hike

Photo: Karin Juul Jensen

Vibeke Albinus has been involved in selection the placement of Husby Klitplantage Ruten and has been a guide on several tours. Here are her tips for a good hiking experience in Husby Klitplantage.

1. Pak en god madpakke. Det er så rart at kunne holde en pause undervejs og få fyldt ny energi på. Kig ind forbi Fjand Gårdbutik 2 km fra Helmklink Havn og få varm suppe, noget koldt at drikke eller kaffe og kage. Der kan også laves aftale med dem om en madpakke til turen.  

2. Sørg for godt fodtøj. Et par steder på ruten er der stejle skråninger, og der er lavet en ny trampesti gennem klitterne. I parabelklitten på den østlige del af ruten er sandet blæst væk helt ned til grundvandet, og der må du finde passage i yderkanten af stien. Derudover kan de lyngklædte strækninger gøre fødderne våde, da lyngen er eminent til at holde på regnvandet, og den vokser nærmest ind over stien nogle steder.  

3. Husk drikkevarer. Særlig når det er varmt i vejret.  

4. Husk tøj efter vejret. Det er som regel lidt køligere, når man går helt ude i yderste klitrække end det er længere inde i landet. Til gengæld får man den indre varme. Så - vindtæt tøj og noget inderst, der kan absorbere kropsvarmen, kan være en fordel.  

5. Ønsker du at afkorte ruten er der mulighed for det. Hvis du går ruten fra Helmklink Havn mod uret, kan du f.eks. efter Marens Maw gå nordpå og finde tilbage til Helmklink Havn (ca. 8 km). Eller du kan efter Marens Maw gå lige ud og derefter tv, så du igen følger vandreruten. Denne tur er 11 km, og her kommer du stadig forbi gårdbutikken.  

6. Vi prøver at passe rigtig godt på vore skønne natur, så medbring gerne en pose til dit affald, så det eneste du efterlader er dit fodspor, og de smil du sender til dine medvandrere.

:

Nyttige links

Naturparknissumfjord © 2024
English